Direktsändning


Liveproduktion och streaming


Vi filmar ert arrangemang med flera kameror, klipper det på plats och sänder det på nätet. Vi kan också visa resultatet på en eller flera storbildsskärmar. Naturligtvis spelar vi även in sändningen i hög kvalitet om ni önskar redigera innehållet i framtiden.

Panasonic AW-HE130 - en fjärrstyrd PTZ-kamera med fantastisk prestanda

Vår utrustning är modern och mobil så att vi snabbt och enkelt kan komma till ert arrangemang.


Vi har troligen redan arbetat fram ett grafikunderlag där er organisations grafiska profil finns med så att att sändningen och/eller inspelningen hänger ihop med annat kommunikationsmaterial. 


Väl på plats så placerar vi strategiskt ut kamerorna. Vi använder bemannade kameror men också fjärrstyrda kameror. De är riktigt bra kameror som inte är i vägen och som ger ett snyggt resultat.


All ljudteknik kopplas upp och testas. I vissa fall är det så enkelt som ett par mikrofoner men i andra fall kan det vara en hel orkester med kör som ska höras. Ljudteknikern mixar sändningsljudet i bussen. Denna ljudmix är helt skild från det ljud som hörs i lokalen. 


Vi kan spela in ert arrangemang mer dokumentärt eller ta en aktiv roll i förproduktionen. Naturligtvis ser vi till att ljud, ljus och annan teknik samspelar.


När det är dags för sändning så har vi kommunikation mellan sändningsbussens bildproducent och A-ljud samt lokalens fotografer, studiomän och ljudteknker. Vår styrka är dock, att med bara två personer kunna leverara ett ändå perfekt resultat. 


De senste åren har vi jobbat mycket tillsammans med Svenska kyrkan. Här är ett par bilder därifrån. 

Direktsändning under förintelsekonferensen i Malmö
Svenska kyrkan Malmö sänder direkt under World Pride i Malmö
Ljudteknikern Robert Larsson har hittat något roligt i sin telefon
OB-bussen utanför Hyllie kyrka