Teknik

 

Teknik och utrustning

 

Bild

Vi använder oss av modern teknik för att nå bästa resultat. Ofta använder vi fjärrstyrda kameror som är mindre i vägen. Vi använder världens minsta TV-kamera som trots sin storlek ger en knivskarp bild i 4K. Vi använder också stabiliseringsteknik för att få jämna, flytande bilder under rörelse. Plattformen går även att fjärrstyra vilket tillåter att en kameraoperatör kan fokusera på foto utan att själv behöva röra sig.

Vi har också möjlighet att använda actionkameror, där det passar, och vi kan använda större triaxkameror där det behövs.

Generellt använder vi oss av flera kameror för att få flera vinklar att klippa mellan. Vi har också möjlighet att klippa direkt och visa på en storbildsskärm och/eller streama på nätet. Läs mer här.

 

Flygfoto

Vi använder ett antal olika drönare för att hitta rätt kameraplattform och få exakt de bilder vi önskar. Naturligtvis har vi alla tillstånd som krävs från Transportstyrelsen, Länsstyrelsen i Skåne, Försvarsmakten och andra myndigheter.

 

Ljud

Ljudkvaliteten är en viktig komponent för det färdiga resultatet. Vi använder oss därför av flera olika typer av mikrofoner och spelar in ljud på flera kanaler. Detta för att i efterhand kunna få fram det bästa ljudet utan att något missas. Vi arbetar med trådlösa myggor, kameramonterade och fristående mikrofoner. Vi spelar även in ljud digitalt på upp till 32 kanaler för att kunna mixa och redigera varje ljudkälla separat i efterhand.

Vi har också möjlighet att kontrollera ljudet under ett arrangemang. Vi tar då ett helhetsansvar och ser till att ljudet blir perfekt såväl i lokalen som det inspelade och streamade ljudet.

 

Redigering

Vi använder oss av Adobe Premiere Pro CC, Adobe After Effects CC och Adobe Audition CC vid redigering.

Copyright © Strandepil Filmproduktion. All Rights Reserved